top of page
Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen tags.

Mantelzorgers ontvangen nauwelijks hulp

NRC Handelsblad, 15 maart 2018

Mensen die zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid of iemand anders in hun omgeving die hulpbehoevend is, krijgen nauwelijks de ondersteuning van de overheid waarop zij recht hebben. Negen op de tien mantelzorgers maken geen gebruik van de mogelijkheid om de zorg tijdelijk over te laten aan professionals of vrijwilligers. Ruim eenvijfde van deze groep had juist wel graag zulke ‘respijtzorg’ gekregen – om zelf even op adem te komen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 2.340 mantelzorgers, dat is uitgevoerd door zes belangenverenigingen en dat deze donderdag wordt gepubliceerd.

Recente berichten
Archief

Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers

bottom of page