TANDEM-Nieuws

Tweede training TANDEM start in mei 2018

De geplande 2e training die gepland stond in Friesland kan wegens omstandigheden helaas niet meer doorgaan. Er is besloten dat deze gaat plaatsvinden in de provincie Limburg, omdat dit beter vanuit Maastricht te coördineren is. Onder het kopje 'Meedoen?' leest u meer over de precieze data en tijden en op welke plaats de training zal gaan plaatsvinden. Mensen in Friesland die de informatie over de training gelezen hebben en interesse zouden hebben, kunnen altijd via het contactformulier met ons contact opnemen om naar een passende oplossing te zoeken.

Mijn moeder heeft Alzheimer

Wat doet het met een gezin, als één van de ouders dementie heeft? Anna Myrte Korteweg schreef in Psychologie Magazine (april 2018) jaar persoonlijke relaas en interviewde hiervoor haar eigen vader en moeder. Ze beschrijft welke uitdagingen ze dagelijks aangaat, maar ook dat deze periode voor haar als gezin de meest gelukkige van haar leven is. Psycholoog Lotte Berk werd voor dit artikel geïnterviewd over de TANDEM-training en wat deze aandachtstraining (gebaseerd op de principes van mindfulness) voor mensen met dementie en hun mantelzorger kan betekenen.

Mantelzorgers ontvangen nauwelijks hulp

NRC Handelsblad, 15 maart 2018 Mensen die zorgen voor een ziek of gehandicapt familielid of iemand anders in hun omgeving die hulpbehoevend is, krijgen nauwelijks de ondersteuning van de overheid waarop zij recht hebben. Negen op de tien mantelzorgers maken geen gebruik van de mogelijkheid om de zorg tijdelijk over te laten aan professionals of vrijwilligers. Ruim eenvijfde van deze groep had juist wel graag zulke ‘respijtzorg’ gekregen – om zelf even op adem te komen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 2.340 mantelzorgers, dat is uitgevoerd door zes belangenverenigingen en dat deze donderdag wordt gepubliceerd. Lees hier verder

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief

Training AaNdacht voor mensen met DEmentie en Mantelzorgers

©TANDEM 2020   |  Alzheimer Centrum Limburg